U bent hier: Home » Shows » Uit het archief

Uit het archief

Mijn archief zit vol met krantenknipsels en oude documenten. Verder ben ik diverse malen voor de televisie geweest. Hier volgt een greep uit het archief.

TV Opname uit 1990, Veronica, Tropical Show

TV Opname uit 1990, Veronica, Tropical ShowTV Opname uit 1990, Veronica, Tropical Show

's Middags waren de repetities, 's avonds de opname. De repetities waren eindeloos, het moest steeds over. Ook bij de repetities moesten mijn fakkels branden en moest ik vuurspugen, het mocht niet alsòf. Daar had ik geen rekening mee gehouden, mijn container petroleum was voortijdig leeg. Ook werd mijn blikje met petroleum, waar ik af en toe een slok uitnam vaak omgeschopt in de chaos van artiesten en productie mensen. De fietsenmakers waren al dicht, maar gelukkig mocht ik in de haven bij een boot nieuwe petroleum halen. zie de TV opname    www.youtube.com/watch

TV Opname opening van Nederland 3,1988 Met Peter Faber

TV Opname opening van Nederland 3,1988 Met Peter FaberTV Opname opening van Nederland 3,1988 Met Peter Faber

In een wirwar van artiesten moet Peter Faber (acteur) zijn weg zien te vinden en mensen intervieuwen, die voor de nieuwe zender Nederland 3 gaan werken. Onderweg vraagt hij aan Samiera met haar fakkels een vuurtje voor zijn sigaar. (toen mocht je nog roken in een tv-studio). In deze chaos raakt Samiera haar python kwijt. Even later duikt Peter Faber uit een kledingrek op met de slang van Samiera om zijn nek. Zie hier de TV opname  www.youtube.com/watch

TV opname SBS 6, De Belshow van Reinout Oerlemans, 1994

De SBS 6 Belshow: de mensen thuis mochten bellen en raden wie van deze drie buikdanseressen op de glasscherven durft te liggen.Wie is de echte Samiera?  De andere kandidaten waren productie medewerkers gekleed in een buikdanskostuum van Samiera. Zie de tv opname  www.youtube.com/watch

TV Opname BRT Belgie 2000 Surprise Show

De Surprise Show laat wensen in vervulling gaan. Pascal heeft al heel lang één wens: buikdansen met een slang om de nek. Zijn moeder heeft hem opgegeven bij de Surprise Show en een buikdanskostuum voor hem gemaakt. Pascal mag samen met buikdanseres Samiera dansen met een slang om zijn nek. Zie de TV opname    www.youtube.com/watch

TV opname uit 1988, Veronica, Pin Up Club

TV opname uit 1988, Veronica, Pin Up ClubTV opname uit 1988, Veronica, Pin Up Club

Samiera in de openingsclip van het programma De Pin Up Club. Samiera danst met een python en met een brandende fakkel.
Zie hier de  TV opname : www.youtube.com/watch

TV Opname Avro, Wordt Vervolgd van Han Peekel, 1993

TV Opname Avro, Wordt Vervolgd van Han Peekel, 1993TV Opname Avro, Wordt Vervolgd van Han Peekel, 1993

Wordt Vervolgd was een kinderprogramma over strips en tekenfilms, gepresenteerd door Judith de Bruijn. Het thema van deze aflevering was 'de sprookjes van duizend-en-één-nacht'. Er werd een oosters sprookje verteld en Samiera met haar slangen was een onderdeel van het verhaal. De kinderen mochten de slangen aanraken, vastpakken en zelf om de nek. Verder konden ze vragen stellen over slangen.  Zie de TV opname   www.youtube.com/watch

TV Opname RTL 5, de Nachtsuite van Chrisitne, 2000

De Nachtsuite van Christine was een belspelletje. Kijkers konden naar de studio bellen en dan raden wie er op de foto stond. Daarmee konden ze geld verdienen, maar hun telefoontje kostte ook geld. Het werd midden in de nacht uitgezonden. Presentatie was van Christien van der Horst. Zie de TV Opname www.youtube.com/watch

Kontrakt TV opname Nos

Kontrakt TV opname Nos Kontrakt TV opname Nos

Kontrakt van de NOS voor een optreden in het programma 'Net wat je zoekt'. 1988

Krantenknipsel: het eerste optreden van buikdanseres Samiera

Krantenknipsel: het eerste optreden van buikdanseres SamieraKrantenknipsel: het eerste optreden van buikdanseres Samiera

In 1978 deed ik mijn allereerste buikdansje in het openbaar. In Huize Maas in Groningen. Het vond plaats op het eindfeest van een cursus buikdansen. Die cursus werd gegeven door Catharine Ruillet.

Krantenknipsel: De eerste slang van buikdanseres Samiera

Krantenknipsel: De eerste slang van buikdanseres SamieraKrantenknipsel: De eerste slang van buikdanseres Samiera

In 1986 kocht ik mijn allereerste slang, een tijgerpython, hij werd Pietje Python gedoopt.

Mijn leermeester Fakir El Kabiri leerde me hoe ik een slang moest verzorgen.

Optreden in de gevangenis Van Mesdag Kliniek, 1986

Optreden in de gevangenis Van Mesdag Kliniek, 1986Optreden in de gevangenis Van Mesdag Kliniek, 1986

Dit is een aankondiging van een carnavalsfeest in de Van Mesdag kliniek te Groningen. 'Van Mesdagkliniek' staat op de bovenkant van de poster. Onderaan staat het optreden van buikdanseres Samiera vermeld.
Indertijd heb ik veel opgetreden in gevangenissen, zoals in de Marwei in Leeuwarden, in de Grittenborgh in Hoogeveen, in de Norgerhaven / Bankenbosch in Veenhuizen. De optredens in de Norgerhaven vonden elk jaar plaats op 1 januari. Samen met de Rocking Tigers van Lou Leeuw.

 

Opening gasinstallatie met wethouder René Paas, 1998

Opening gasinstallatie met wethouder René Paas, 1998Opening gasinstallatie met wethouder René Paas, 1998

De gasfakkel van de nieuwe gasontrekkingsinstallatie  van de afvalverwijdering in Groningen moest feestelijk worden aangestoken bij opening van deze installatie. Wethouder René Paas heeft een glaasje witte wijn in zijn ene hand en een brandende fakkel in zijn andere hand. Samiera heeft een glaasje petroleum. Ze proosten en nemen een slok. Paas slinkt zijn slok door, maar Samiera spuugt de petroleum tegen de fakkel en tegen een ontstekingsmechanisme. Met die handeling is de installatie geopend. Helaas staat Paas net verscholen achter de vlam.

Optreden in een Engelse legerplaats in Duitsland, 1985

Optreden in een Engelse legerplaats in Duitsland, 1985Optreden in een Engelse legerplaats in Duitsland, 1985

Ik kreeg veel boekingen in Duitsland via het artiestenbureau CAT. Vaak ging het om optredens in een discotheek, maar CAT stuurde me ook regelmatig naar Engelse legerplaatsen in Duitsland. Dit is een contract uit 1985. Ik gaf een show in de Sergeants Mess bij de Churchill Barracks in Lippstad.

Vrachtwagen Tentoonstelling in Luzern.

Vrachtwagen Tentoonstelling in Luzern.Vrachtwagen Tentoonstelling in Luzern.

Bij de Truck Show van Luzern in 1989 stond een vrachtwagen die van binnen helemaal was ingericht in Oriëntaalse stijl. En op de buitenkant van de truck waren met airbrush oosterse afbeeldingen aangebracht. Mijn opdracht was om een paar keer per dag vanuit de truck op te komen en dan op een podiumpje voor de truck een buikdansshow te geven. Een hele week. 

Slangenshow in een Kaufhaus in München

Slangenshow in een Kaufhaus in MünchenSlangenshow in een Kaufhaus in München

In 1990 werd ik een gevraagd om een hele week naar München te komen, om op te treden met mijn slangen in een groot warenhuis, een Kaufhaus. 

Afscheid nemen van grote slang

Afscheid nemen van grote slangAfscheid nemen van grote slang

Een python of boa constrictor stopt niet met groeien dus bij elke slang kwam het moment dat ie te zwaar en te groot werd voor mij. In dat geval zocht ik een nieuwe eigenaar voor de slang. Omdat mijn slangen altijd erg tam  waren, waren mijn slangen erg geliefd. Diverse malen heb ik een slang verkocht aan een manlijke slangendanser. Mijn slangen waren immers publiek en podium licht wel gewend.

Opdracht van Endemol

Opdracht van EndemolOpdracht van Endemol

Ik ben diverse keren in de studio's van Endemol geweest. Altijd hing er zo'n blauw papier op de deur van je kleedkamer.

Altijd op zoek naar lege flessen

Altijd op zoek naar lege flessenAltijd op zoek naar lege flessen

Voor de glasschervenact gebruikte ik 4 lege wijnflessen per keer. Gemiddeld had ik 4 shows per week, dat betekent dat ik 64 lege wijnflessen per maand nodig had. Natuutlijk bewaarden mijn famliie, vrienden en buren allemaal hun lege wijnflessen voor mij, maar vaak was dat niet voldoende. Ik mocht ook lege flessen halen bij het Postiljon Hotel in Haren. En soms deed ik gewoon een oproepje in de krant.

Verhuizing van Samiera en de slangen

Verhuizing van Samiera en de slangenVerhuizing van Samiera en de slangen

In het jaar 2000 verhuisde ik naar een huis met een geschikte ruimte voor een dansstudio-aan-huis. Naast het gewone huisraad moesten de terraria met de slangen en de kooien met ratten ook in de verhuiswagen. De verhuizers waren erg nieuwsgierig en wilden graag even een slang vasthouden.  

 

Optreden bij de Marine

Optreden bij de MarineOptreden bij de Marine

Tijdens de Golfoorlog in 1990 - 1991 lagen Nederlandse Marine schepen in de Perzische Golf. Op de thuisbasis van de Marine in Den Helder werd regelmatig een gezellige feestdag georganiseerd voor de ouders  van 'onze jongens'  in de Perzichse Golf. De ouders werden op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen op die boten en konden video boodschappen van hun zonen of dochters bekijken. (er bestond nog geen skype of you tube). Omdat de boten in het Midden Oosten lagen wilde de Marine passend entertainment, dus werd mijn oosterse show geboekt. Om de drie maanden kwam er een nieuwe lichting manschappen, dus vier keer per jaar trad ik in Den Helder op. Soms ging het om de bemanning van een onderzee-boot, in dat geval werd de zaal versierd als 'onder water'. Met groen-blauw licht, namaak vissen aan de muur en dergelijke.

Uit het archief


Een jonge buikdanseres Samiera. 1978

Voor info en vragen
stuur een mailtje naar :

www.samiera.nl/contact